There was an error in this gadget

Friday, 17 June 2011

ahhh tidak,dah x lama jer lagi!!!

Kenapalah mata nie susah sangat nak pejam…
dah larut malam nie, esok pagi nak bangun awal pulak..
nak kemas rumah, basuh baju, sidai baju pe lagi…
pergi kedai tiap2 pagi beli barang nak di masak untuk tngahhari..
rutin tiap2 pagi begitulah sehingga hujung bulan 6 nie..
1.7 dah balik alor star balik x tau bila plak nak balik snie balik..
mungkin sebab tue x dapat nak lelapkan mata..pkir macam2..rasa sedih pulak nak tinggal family kat cnie…tapi apakan daya..masih belajar lagi harus diteruskan perjuangan ini…tue lah cuti lelama lagi..jadi macam tue lah…
nak pisah gan mak ayah pun dah susah..
mesti teriak lagi pas nie nak berpisah plak dari aiman, mak gan ayah…:’(
Selama dua bulan nie cuti duk kat rumah..betapa gembiranya hati dapat meluangkan masa bersama family..walaupun tiap2 hari dengar mak berleter…tapi pa2 pun saya suka dengar mak berleter..kalau mak diam rasa x seronok ja duk dalam rumah nie..rasa sunyi ja…saya syaaang sangat2 kat mak gan ayah..mak ayah cmanalah adk nak pisah dengn mak gan ayah pas nie…adik x snggup nak tngalkan mak ayah…rasa sedih nak tinggal mak gan ayah…mesti adik akan jadi mcam mula2 pergi alor star tue..teriak x mau2 x bagi mak gan ayah balik…paklong gan maklong pun turut teriak tengok adik teriak kannn..malu dah besar2 duk teriak lagi…mesti lagi sekali adik kan teriak…
x bagi mak gan ayah balik cnie…


Dah x lama lagi nak masuk bulan 7…cepatnya masa tue berlalu..
Rasa sekejap ja tup tap tup tap dah habis masa 2 bulan bercuti..
Semakin dekat hari demi hari smakin sukar untuk melelapkan mata pada waktu malam..mesti ada ja pkir yang bukan2…tapi cena nak buat supaya dapat tidur tanpa pikir pe2….x boleh rasanya kalau sehari x pikir…rasa berat hati sangat nak tinggal mak gan ayah
 I love my mom,dad n sister…

x dapat nak berpisah dengan adik comel nie..

 akak akan sentiasa merindui mu selalu....

akak sayang adik sngt2 walaupun adik buas sngat....



Harus hadapinya sekali lagi.......:'(

Lagi sekali saya akan pergi untuk test jpj…
Aduhhhh bilalah boleh dapat lesen nie…
Mulanya kali pertama saya failed kat bukit..
Yang agak mengecewakan saya, kereta tue ter undur sedikt sahaja..
Apa lagi failed teruslah untuk bahagian a..
Tapi syukur bahagian b di jalan raya lulus..
Haiii tidak naya jgak encik jpj tue..dia x mau lepas saya untuk jalan raya..
Ckup2lah saya failed bahagian a sja kalau bahagian b x maulah..
Nak kena jumpa cik jpj tue lagi..
Haishhhhh dah lah gatal..ada patut suruh panggil abangggg..
Isyyy x kuasa nak panggil abangggg..pastue duk ugut pulak x panggil x mau bagi lulus…ada patut!!!! X patut kan…..
Pas tue orang kan ramai tuk test jpj lagi tapi da patut dia suruh saya bawak g jalan len..nie x patut betul..tapi boleh dikatakan saya agak keras kepala..ikut bahagian jalan raya yang cikgu duk ajar tue…hahahha padan muka cik…sowilah cik saya terbawa ikut jalan yang cikgu ajarlah…
J

Tapi alhamdullilah dia bagi jugak lulus..tapi nak kuar dari kereta tue smpat lagi tue mnta nom tel…enck2…awatlah gatalllll sangat..dah lah syaa takut kat laki..wat pulak mcm tue kat saya….nasib lah masa kat jalan raya,kereta x mampos langsung…tidak aduiii x tau lah pa yang jadi….
Tue sebab saya x mau failed bhagian b dah..
Agak fobia jugak untuk jmpa cik jpj hari ahad nie…takut akan kecewa lagi sekali..aduiii awatlah lemah sngat kt bahagian bukit nie..
Mungkin hari tue kena nombor paling awal mungkin x dan nak ready..
Boleh dikatakan semua perempuan failed kat bahagian bukit..
Bagi kaum adam memang lah senang kan kt bahagian bukit..
Tapi bagi kiteorang agak susah bagi bahagian bukit lah….
Ada setengah tue smpai dua kali turut2 tayar x smpai kat bahagian line berwarna kuning tue..ada setengah tue dah smpai line kuning tetapi dia tergonstain balik…ha yang tue sya lahhhhh…mau sedih jugaklah…
Ingatkan dah lulus tapi mcmamana ntahhh dia terundur balik apa lagi failed lah…cik jpj pun bagi chance sekali ja..bagilah dua kali..
Apa lah….
tapi sya x bersedia lagi untuk hari ahad nie..
Saya takut failed lagi tentu saya akan kecewa macam hari tue jugak…
Mau teriak jugak lah selama sehari tue..awatlah failed….tapi masa wat latihan ok ja x pula kereta tue undur belakang…mungkin bukan rezeki kannnnnn
Minta2 lah lulus hari ahad nie..saya dah x snggup nak jmpa cik jpj tue banyak2 kali…cukuplah dua kali sahajaa..minta2lah lulus untuk bahagian bukit….saya x mau sedih dah…cukup2lah sekali sahaja kecewa dalam test jpj nie…..

Monday, 6 June 2011

aduhhh sakitnya...:'(


aduhhhh x tertahan tatkala melihat darah....
:'(


tidak dapat digambarkan betapa sakitnyAjari ini..
masih terasa sakitnya sehingga sekarang..
entah apa silapnya sehingga terlalai dengan terhiris jari belah kiri ini..
nasiblah jari nie x terputus jika x tau lah pa yg akan jdi padaku..
mungkin akan sedih sbabnya jari dah x da...
tapi syukur alhmdulillah cuma trhiris tapi bolh dkatakn dalam jugalah..
darah kuar x henti2...rasa nak pitam ja tatkala melihat drah kuar sbnyak ini...
dah la x boleh tengok drah banyak2..
rasa mcam nak pitam ja...takut sbenarnya dengan meliht drah nie..
first time mengalami pendrahan yang banyak..
nasib baik lah ada minyak gamat dengan plaster..

salah satu plaster ini yang digunakan sebagai membalut luka tersebut..
tanpa nya mungkin akan pedih ketika kena air...



minyak gamat yang digunakan ketika mula2 terkena pisau...


dengan bantuan mnyak gamatlah darh smakin berkurng darpada mula2 nya kuar drah..
tapi bila jer jari nie terkena air ya allah x dapat digmbarkan betapa pedihnya jari ini..
terkeluar jugak air mata ini tatkala merasai kepedihan nya...
hanya allah sahaja yang tau betapa pedihnya...
tapi sekarang nie jari ini langsung perlu di elak drpada terkena air..
jika x menangis la lgi bila kena air..
minta2lah dlm dua tiga hari lega lah jari ini...
susahlah kalau jari mcam nie nak pegang pa2 pun mash trasa sakitnya...
nasiblah kena belh kiri kalau belh kanan susahla..
dah la nak makan pun belah kanan, bwa mtor pun belah kanan...
boleh diktakan semua menggunakan tangan belah kanan lah..

p:s kawan-kawan : berhati-hati ketika melakukan kerja yang melibatkan pisau atau benda yang tajam.....jagalah keselamatn anda....