There was an error in this gadget

Thursday, 29 September 2011

jenuh makan 10 hari nie...

semakin hari semakin bertambah berat badan nie..
angan-angan saja nak turunkan berat badan masa duk rumah sewa..
tapi malangnya banyak sangat halangan nya dalam kuruskan badan..
adoiiii..macamanalah nak turunkan berat badan nie...
berat nak turun bukan men tapi kalau nek senanglah pulak...
x lama lagi gemuklah..x mau gemuk cukuplah sekarang nie pun dah cubby...
beza berbenorlah masa zaman sekolah dulu-dulu..kurus ja masa tue..
kan best kalau berat badan macam dulu-dulu...
tak payah gaduh nak bagi kurus ka pa ka...
la nie adoiii x tau nak habaq macamana...
sampai kawan-kawan sekolah dulu-dulu pun dah x kenal..
biar betul sampai ketara macam tue sekali...
tambah pulak selama 10 hari nie, makan percuma ja..
sehari tiga kali mau x bertambah tambah...
pagi,tengah hari dengan petang sekali....belajar x banyak mna pun makan yang banyak...
heee ...
dah orang nak bagi makan free terima ja lah..tapi syarat kena hadiri seminar 10 harilah..
kalau tidak x da lah free2 nie, :))
dah makan sehari tiga kali,ada pulak kenduri rumah kawan..
ha memang kerja makan lah..kawan cakap bila ada time makan x  larat pulak nak makan..
bila x da makanan,makan ikan sardin ja...haaaaa..
rezeki jangan ditolak...makan lah sepuas2nya 10 hari nie..
lepas tue diet lah semula...diet lah sangat...

beginilah keadaannya bila nak kuruskan badan...
macamana nak kurus kan..nak kurus ja laparlah,sakit perut lah...
kuatkan semangat...kurungkan makan lepas nie...
heee :))

Monday, 15 August 2011

sedihnya hati!

Salam dan selamat pagi..
jam kini menunjukkan pukul 2.17 pagi..
waktu sebegini sudah lewat bagi setengah orang..
tapi bagi diriku yang bergelar pelajar, masa ini tidak lewat..
masa sebeginilah yang digunakan dalam menyiapkan segala tugasan, dan studystudy..
dah biasa tidur dalam pukul 4-5 pagi, jadi ia amat sukar untuk diriku melelapkan mata..
tambahan mendengar lagu yang berkumandang di radio, 
mata kini menjadi semakin segar dan segar..
tambahan lagu-lagu diputarkan kebanyakan lagu raya..
padahal baru 16 hari umat islam menyambut bulan ramadhan tetapi lagu raya sudah berkumandang di sekitar radio..terasa sungguh sedih tatkala mendengar lagu raya..
tiba sahaja hati ini berasa sayu dan sayu mengenangkan nasib yang kini berada di perantaraan..
sudah 16 hari berposa tetapi diri ini tidak berpeluang untuk berbuka posa di kampung halaman..
betapa sedihnya hati ini..teringin sekali berbuka posa di kampung tetapi tidak berkesempatan..
dengan cutinya tidak ada..memang tak berbaloi untuk pulang ke kampung selama dua hari..
jadi hati ini meronta-ronta untuk pulang ke kampung..
sungguh sedih apabila berjauhan dari family..rasa terseksa apabila lama tidak pulang ke kampung..
rindu ini membuak2 untuk berjumpa keluarga tercinta di sana..
tambahan mak, ayah, adik serta njang..
sabarlah hati minggu depan masa yang dinanti-nanti untuk pulang ke kampung..
dapat berposa selama lima hari sahaja di kampung setelah itu umat islam 
akan memyambut syawal..
cuti lebih kurang seminggu sahaja raya ke-4 harus bertolak balik ke alor star,:'(
sedihnya hanya seminggu sahaja bercuti..rasa hati ini tidak puas tatkala 
berada di kampung halaman..
tetapi apa-apa pun bersyukur dapat jugak pulang ke kampung walaupun
 hanya sekejap sahaja cutinya..
tidak sabar rasanya untuk menanti tibanya hari jumaat pada miggu hadapan..
balik kampung balik kampung...:)

kampungku!:)


Perjalanan jauh tak ku rasa
Kerna hati ku melonjak sama
Ingin berjumpa sanak saudara
Yang selalu bermain di mata

Nun menghijau gunung ladang dan rimba
Langit nan tinggi bertambah birunya
Deru angin turut sama berlagu
Semuanya bagaikan turut gembira

Balik kampung oh oh...( 3X )
Hati girang
Ho ho... Balik kampung (3X)
Hati girang


Terbayang wajah-wajah yang ku sayang
Satu-satu tersemat di kalbu
Pasti terubat rindu di hati
Menyambut kepulangan ku nanti

Wednesday, 27 July 2011

Hoorayyy,hati sungguh gembira

malam masih muda, jadi x terasa hati untuk memejamkan mata..
terasa sungguh gembira...sebabnya??
esok nak balik kampung...balik kampung....hoooo..
bukan senang nak balik kampung..
nak kata kampung jauh x lah jauhnya, still di dalam negeri kedah..
boleh dikatakan 3jam jugaklah kalau balik nek bas..
kalau nek motor dalam 2 jam dah sampai, ha mau tau lah..bawa motor kalah mat-mat rempit di luar sana tue..
heeee, percaya ka??x da lah, x beranilah nak bawa motor laju-laju..
yang penting biar lambat asal selamat..x gitu ka??
ingat pepatah nie masa nak bawa motor k!jadi x lah terasa hati nak bawa motor laju-laju..
lagi satu ingatlah orang yang tersayang! orang tersayang?? haaa mesti ingat bf or gf kan??
yang tue pun ia lah jugak, tapi yang paling sayangkan kita semestilah mak ayah kita kan..
so beringat-ingatlah semasa menunggang motorsikal..
tambahan bagi perempuan yang bawa motor sorang-sorang,bahaya tau!
kotlah tayar motor pancit ka pa ka camana nak buat kan,
kalau ada peneman x lah takut sangat..tue sebab sampai sekarang saya x berani balik kampung nek motor sorang-sorang...dah lah jauh tambahan jalan pun x berapa nak fasih...
silap hari bulan x sampai kulim sampai ke tempat len pulak..
cukup-cukuplah sekali sahaja sesat ke tempat len..
tidak sepatutnya naik motor dalam 2 jam lebih dah sampai tapi nie duk atas motor sampai 5 jam..
nasiblah masa tue motor x jadi pa-pa kalau tidak mau teriak x berlagu lah,huaaa..
x mau-mau takut dah nak ingat-ingat balik kejadian tue terjadi masa semester 2..
tue sebab saya amik keputusan untuk balik kampung esok dengan nek bas sahaja..
senang, x lah nak risau kan..
x sabarnya wahai hati, nak tunggu habis kelas dalam pukul tiga tue..
cuti kali nie sat ja x cuti panjang masa hari tue, cuti dalam 4 hari aja..
ok lah tue boleh lah lepaskan rindu yang mendalam nie kat family di sana..
rindu sangat-sangat kat adik yang comel tue, dengan mak ayah..
boleh lah pergi melawat akak ipar nanti..
rindu aishhh kat kak sorang nie, tidak dulu praktikal asyik dengan akak ja..
pergi mana-mana pun dengan akak ja...la nie dah duk jauh-jauh..
rindu kat akak...akak x cihat sejak disahkan mengandung..
biasalah pembawa budak tambahan lagi anak first pulak..
tahun depan dapat anak nakan pulak, bestnya! best..
x sabar nak jumpa family kat sana...
haiiii x sabar betul nak tunggu pagi...:) cepatlah pagi...
memang gembira tak terkatalah..hoooraaayyyyyyy

lebih kurang beginilah senyumanku di pagi buta ini..
senyum sampai ke telinga..


Friday, 22 July 2011

ulat bulu naik daun!

Assalamualaikum semua,

Sudah lama rasanya tidak menjenguk blogger rintihan hati ini..
Terasa terlalu merindui mu wahai rintihan hatiku tetapi tidak berkesempatan untuk
menulis cerita yang terbaru..mana tidaknya,
asal nak menulis ja tentang diri ini pasti ada sahaja halangannya..
pastue tertutup lah idea yang bermain-main di ruangan minda ini..
nasiblah kau wahai rintihan hati ini..dah bersawang rasanya blogger ini,
rasanya sudah terlalu lama tidak mengupdate cerita yang terbaru..
hanya yang menemani mu di saban hari semestinya lah labah-labah..
nasiblah kau wahai rintihan hati.. :)
janganlah kau sedih,kini aku sudah kembali untuk menulis cerita ini..
hanya engkau sahaja tempat untuk meluahkan perasaan..kaulah orang pertama
yang tahu apa yang berlaku pada diriku…sebabnya aku terlalu sayangkan kau..
jika ada ja masalah kau lah orang yang pertama aku akan luahkan…
aku terlalu sedih sangat malam nie wahai rintihan hati..
entah apa yang menyebabkan kesedihan ini terjadi??aku pun x tau bagaimana untuk
ceritakan pada engkau…gara-gara seseorang lah yang menyebabkan aku sedih..
eeee benci gila, jahat betullah kalau ada sekarang nie memang rasa macam
nak penampar ja dua-tiga das, biar dia rasa bagaimana sakitnya hati
nie…baru dia tau macamana sakitnya hati ini dengan sedihnya
hanya orang yang mengalaminya sahaja yang tahu….
Ada pepatah mengatakan:ulat bulu dah naik daun???
Agak-agaknya apa dia di sebalik pepatah tersebut ya!
Masing-masing mempunyai tafsiran yang tersendiri..
Beginilah keadaannya apabila ulat bulu dah naik daun..
Gatal merenyam aja, huishhh rasa geram ja..
Sabarlah wahai hati…

 cantik kan ulat bulu nie..tapi bila kena seseorang mau tau lah
macamana rasa gatalnya..

 yang nie lagi lah cantik...siap berwarna warni lagi..
cantik pun wat apa, tapi x da pun orang yang ingin membelanya..
anda nak ka bela??mesti x mau kan!:)

comelnya montel pulak tue..
lain dari yang lain aja kan..

di sebalik tulisan ini ada unsur ayat yang tersurat..
fahamilah sendirilah ya..:))

Friday, 17 June 2011

ahhh tidak,dah x lama jer lagi!!!

Kenapalah mata nie susah sangat nak pejam…
dah larut malam nie, esok pagi nak bangun awal pulak..
nak kemas rumah, basuh baju, sidai baju pe lagi…
pergi kedai tiap2 pagi beli barang nak di masak untuk tngahhari..
rutin tiap2 pagi begitulah sehingga hujung bulan 6 nie..
1.7 dah balik alor star balik x tau bila plak nak balik snie balik..
mungkin sebab tue x dapat nak lelapkan mata..pkir macam2..rasa sedih pulak nak tinggal family kat cnie…tapi apakan daya..masih belajar lagi harus diteruskan perjuangan ini…tue lah cuti lelama lagi..jadi macam tue lah…
nak pisah gan mak ayah pun dah susah..
mesti teriak lagi pas nie nak berpisah plak dari aiman, mak gan ayah…:’(
Selama dua bulan nie cuti duk kat rumah..betapa gembiranya hati dapat meluangkan masa bersama family..walaupun tiap2 hari dengar mak berleter…tapi pa2 pun saya suka dengar mak berleter..kalau mak diam rasa x seronok ja duk dalam rumah nie..rasa sunyi ja…saya syaaang sangat2 kat mak gan ayah..mak ayah cmanalah adk nak pisah dengn mak gan ayah pas nie…adik x snggup nak tngalkan mak ayah…rasa sedih nak tinggal mak gan ayah…mesti adik akan jadi mcam mula2 pergi alor star tue..teriak x mau2 x bagi mak gan ayah balik…paklong gan maklong pun turut teriak tengok adik teriak kannn..malu dah besar2 duk teriak lagi…mesti lagi sekali adik kan teriak…
x bagi mak gan ayah balik cnie…


Dah x lama lagi nak masuk bulan 7…cepatnya masa tue berlalu..
Rasa sekejap ja tup tap tup tap dah habis masa 2 bulan bercuti..
Semakin dekat hari demi hari smakin sukar untuk melelapkan mata pada waktu malam..mesti ada ja pkir yang bukan2…tapi cena nak buat supaya dapat tidur tanpa pikir pe2….x boleh rasanya kalau sehari x pikir…rasa berat hati sangat nak tinggal mak gan ayah
 I love my mom,dad n sister…

x dapat nak berpisah dengan adik comel nie..

 akak akan sentiasa merindui mu selalu....

akak sayang adik sngt2 walaupun adik buas sngat....



Harus hadapinya sekali lagi.......:'(

Lagi sekali saya akan pergi untuk test jpj…
Aduhhhh bilalah boleh dapat lesen nie…
Mulanya kali pertama saya failed kat bukit..
Yang agak mengecewakan saya, kereta tue ter undur sedikt sahaja..
Apa lagi failed teruslah untuk bahagian a..
Tapi syukur bahagian b di jalan raya lulus..
Haiii tidak naya jgak encik jpj tue..dia x mau lepas saya untuk jalan raya..
Ckup2lah saya failed bahagian a sja kalau bahagian b x maulah..
Nak kena jumpa cik jpj tue lagi..
Haishhhhh dah lah gatal..ada patut suruh panggil abangggg..
Isyyy x kuasa nak panggil abangggg..pastue duk ugut pulak x panggil x mau bagi lulus…ada patut!!!! X patut kan…..
Pas tue orang kan ramai tuk test jpj lagi tapi da patut dia suruh saya bawak g jalan len..nie x patut betul..tapi boleh dikatakan saya agak keras kepala..ikut bahagian jalan raya yang cikgu duk ajar tue…hahahha padan muka cik…sowilah cik saya terbawa ikut jalan yang cikgu ajarlah…
J

Tapi alhamdullilah dia bagi jugak lulus..tapi nak kuar dari kereta tue smpat lagi tue mnta nom tel…enck2…awatlah gatalllll sangat..dah lah syaa takut kat laki..wat pulak mcm tue kat saya….nasib lah masa kat jalan raya,kereta x mampos langsung…tidak aduiii x tau lah pa yang jadi….
Tue sebab saya x mau failed bhagian b dah..
Agak fobia jugak untuk jmpa cik jpj hari ahad nie…takut akan kecewa lagi sekali..aduiii awatlah lemah sngat kt bahagian bukit nie..
Mungkin hari tue kena nombor paling awal mungkin x dan nak ready..
Boleh dikatakan semua perempuan failed kat bahagian bukit..
Bagi kaum adam memang lah senang kan kt bahagian bukit..
Tapi bagi kiteorang agak susah bagi bahagian bukit lah….
Ada setengah tue smpai dua kali turut2 tayar x smpai kat bahagian line berwarna kuning tue..ada setengah tue dah smpai line kuning tetapi dia tergonstain balik…ha yang tue sya lahhhhh…mau sedih jugaklah…
Ingatkan dah lulus tapi mcmamana ntahhh dia terundur balik apa lagi failed lah…cik jpj pun bagi chance sekali ja..bagilah dua kali..
Apa lah….
tapi sya x bersedia lagi untuk hari ahad nie..
Saya takut failed lagi tentu saya akan kecewa macam hari tue jugak…
Mau teriak jugak lah selama sehari tue..awatlah failed….tapi masa wat latihan ok ja x pula kereta tue undur belakang…mungkin bukan rezeki kannnnnn
Minta2 lah lulus hari ahad nie..saya dah x snggup nak jmpa cik jpj tue banyak2 kali…cukuplah dua kali sahajaa..minta2lah lulus untuk bahagian bukit….saya x mau sedih dah…cukup2lah sekali sahaja kecewa dalam test jpj nie…..

Monday, 6 June 2011

aduhhh sakitnya...:'(


aduhhhh x tertahan tatkala melihat darah....
:'(


tidak dapat digambarkan betapa sakitnyAjari ini..
masih terasa sakitnya sehingga sekarang..
entah apa silapnya sehingga terlalai dengan terhiris jari belah kiri ini..
nasiblah jari nie x terputus jika x tau lah pa yg akan jdi padaku..
mungkin akan sedih sbabnya jari dah x da...
tapi syukur alhmdulillah cuma trhiris tapi bolh dkatakn dalam jugalah..
darah kuar x henti2...rasa nak pitam ja tatkala melihat drah kuar sbnyak ini...
dah la x boleh tengok drah banyak2..
rasa mcam nak pitam ja...takut sbenarnya dengan meliht drah nie..
first time mengalami pendrahan yang banyak..
nasib baik lah ada minyak gamat dengan plaster..

salah satu plaster ini yang digunakan sebagai membalut luka tersebut..
tanpa nya mungkin akan pedih ketika kena air...



minyak gamat yang digunakan ketika mula2 terkena pisau...


dengan bantuan mnyak gamatlah darh smakin berkurng darpada mula2 nya kuar drah..
tapi bila jer jari nie terkena air ya allah x dapat digmbarkan betapa pedihnya jari ini..
terkeluar jugak air mata ini tatkala merasai kepedihan nya...
hanya allah sahaja yang tau betapa pedihnya...
tapi sekarang nie jari ini langsung perlu di elak drpada terkena air..
jika x menangis la lgi bila kena air..
minta2lah dlm dua tiga hari lega lah jari ini...
susahlah kalau jari mcam nie nak pegang pa2 pun mash trasa sakitnya...
nasiblah kena belh kiri kalau belh kanan susahla..
dah la nak makan pun belah kanan, bwa mtor pun belah kanan...
boleh diktakan semua menggunakan tangan belah kanan lah..

p:s kawan-kawan : berhati-hati ketika melakukan kerja yang melibatkan pisau atau benda yang tajam.....jagalah keselamatn anda....




Friday, 27 May 2011

jantung berdebar-debar

Jantung kian berdebar-debar...
terasa seperti nak luruh sahaja jantung ini...
ya allah kenapa saya harus berasa panik,gelabah???
sebabnya esok hari yang menentukan lulus atau gagal dalam ujian QTI untuk kereta..
kalau lulus ujian QTI maka akan dapat lakukan test jpj pada hari lain pulak..
padahal esok hanya cikgu yang akan uji kita bukannya jpj lagi..
tetapi saya tetap rasa panik..tak bolehlah nak duduk diam..
nak tidur pun terfikir macamana lah esok..lulus ka dak..
rasa macam tak mau ja amik QTI esok...
padahal latihan kereta pun x habis lagi..tapi entah cikgu tu terus g daftar nama saya untuk ujian QTI..
dah namanya pun latihan x habis lagi mcamanalah saya nak hadapi ujian QTI esok..
ya allah betapa gementar ya nak hadapi saat getir masa pagi esok..
saya x bersedia lagi nak hadapi ujian QTI nie lagi...
takut lah kalau x lulus ujian QTI...macamanalah nak habis kan asyik gagal ja..
x mau x mau nak lulus jugak esok...saya akan buktikan saya boleh..
malaysia boleh kenapa saya x boleh kan...:)

saya akan buktikan pada cikgu yang mengajar saya dalam latihan kereta..
cikgu tu asyik ja memarahi saya mengatakan saya susah nak lulus kalau asyik takut ja nak pulas stereng..
bukan takut nak pusing stereng tapi cuma slow2 dalam ikut kereta tu..
yang cikgu tu x habis2 duk marah ja..suka ja cari keslahan saya..
tau lah saya nie lambat tangkap tapi sabarlah latihan baru jer dua hari..
nie dak latihan x habis lagi boleh pulak cikgu g daftar nama saya tuk QTI hari sabtu nie..
sepatutnya tinggal lagi 2 x untuk latihan kereta..
tapi esok dah nak kena g wat ujian QTI...cikgu nie macam nak pekena saya pun da jugak..
entahlah..redha ja lah..insyaallah saya akan wat seboleh yang mungkin...
tapi x dapat dinafikan jantung nie turut berdenyut dengan kuatnya..
tut tap tup tap x berhenti-henti pulak..kalau berhenti alamatnya x da la saya kt sini..
hehehehhe...nak bagi gembira sikit...tapi duk berdebar2...
ya allah permudahkan lah segala urusan pada esok hari..
luluskanlah hambamu nie untuk ujian QTI kereta...
amin....

Saturday, 21 May 2011

demam...demam..demam.....


Dah dua hari demam x kebah2...
dengan sakit kepalanya,dengan selsemanya...
adoiiiii x suka betullah bila demam ja mesti jadi x larat..
dah lah report pa x siap lagi....huhuhuhu.....x suka demam....
boleh dikatakan satu famili pakat demam kecuali budak kecik tu ja..
antibody dia kuat gila susah nak demam..
bukan macam saya, orang baru selsema saya dah demam...
memang antibody x kuat lah..cepat jer kena demam....
tak tahan betullah...dalam keadaan demam pun tadi pergi tengok kawan akad nikah..
demam tapi sebab nak tengok kawan akad nikah punya pasal...
demam diketepikan sementara lah...
balik jangan katalah dengan badan panas gila,selsema x henti-henti..
nie mungkin minum ais banyak sangat masa kenduri tadi...
dengan keadaan yang panas melampaunya....
pergi 12 tengahari balik pkul 7 malam...
alaaa bukan senang nak tengok kawan akad nikah kan...seronok sangat tadi tengok depa dah khwin..
terfikirlah diri nie bilalah dapat khwin nie...jangan..jangan...habiskan study dahulu..
kalau da jodoh x ke mana...yang penting pelajaran itu penting....
syok sangat tengok kawan akad nikah...lawa sungguh kawan saya nie..
dah lah demam pergi sana pergi sini...pergi rumah anak teruna..
tau2 lah makan besar kat rumah anak teruna...tambahan pulak ikut driver kan..
selgi driver x balik kita pun x balik lah...tapi best sngat2...
first time tengok kawan akad nikah...rasa macam saya pulak yang akad nikah tadi...
lalallalallaa gurau jer.....balik-balik jer rumah mak perli...
"mak kata amboi hang g tengok kawan akad nikah ka hang yang akad nikah"...
ayat pedas....tapi pe2 pun happy sangat2...walaupun dalam keadaan demam teruk kan...
tapi sekarang nie keadaan semakin teruk dengan kepala berat sebelH..
badan panas melampau...cmaana esok nak g wat latihan kereta...
x larat dah nak kuar...tadi kuar rumah x ingat dunia plak..
kuar tengahari nak dekat snja baru balik..alaaa bukan g mana pun..
g tolong2 kawan pa yang patut...tu balik lambat tu....tapi best...demam dalam gembira...

nie masa nak g kenduri tengok kawan akad nikah

aiman sedih sebab x dapat ikut saya...nampak chat tapi sbnarnya x chat...

Tuesday, 17 May 2011

bilalah dapat habiskan latihan keretA nie..:(

Hari nie adalah hari kedua saya pergi latihan kereta..
Masa hari first bawa kereta mula-mula masa bulan 6 tahun 2010..
sekarang dah bulan 5 baru nak wat latihan untuk latihan yang ke-dua..
ayoooo mau ingatan nie x ingat..dah tinggal nak dekat stahun lah jugak...
macam mana tadi tu saya x reti bawak kereta...
kena marah banyak kali jugak lah dengan cikgu...
waaaa saya  x sukalah kena marah-marah nie...cepat touching dan mudah nak teriak...
tapi tadi tahan lah jugak kan..x kan lah nak teriak kot...
malu dah besar kot....huhuhuhu x suka belajar kereta...
saya lebih suka belajar motor daripada kereta....
motor just bawa sorang-sorang ja x da cikgu di sisi...
nie kereta ada cikgu di sisi...x suka x suka...
pas tu nanti nak test jpj,jpj duk sebelah pulak...lagilah gelabah biawak....
dah lah cepat gabra....cmana nak hadapi nie...bulan 6 test jpj dah...
cikgu pesan nanti balik hafal segala step2 masa nak parking, nek bukit...
ha yang paling saya lemah gila2 masa nek bukit lah...
geram betullah tayar x mau duk tengah2 line kuning...
camana nak wat???help me....sapa2 yang tau tolong ajar sat..
weeeeee...x suka nek bukit...aiyaaa nak amik lesen kereta pun susah...
tapi pa2 pun saya dah da lesen l tuk kereta...bestya da lesen jugak untuk kereta...
nak bawak kereta lagu mana..kereta pun x dak....
tapi mak ayah janji nanti dapat lesen kereta p mak gan ayah nak beli kereta...
syoknyaaaa...yang nie yg bagi semangat nak belajar betul2...
x pa lah cikgu nak marah pun...cikgu marah untuk kebaikan jugak kan..
bukan sja2...23 hribulan nie ada latihan kereta lagi..
bulan 5 jadual penuh dengan latihan kereta jer...


parking saya suka teramat sangat..sebab hafal step satu persatu...
senang....:))

 x suka nek bukit x pandai nak agak line warna kuning tu..
agak sukar bagi saya...
xsuka sangat2..

nie lesen l kereta...tapi x boleh bawak kereta lagi..
x cekap...kena tunggu btul2 cekap baru boleh bawa...

habis jer pusing-pusing belajar parking,nek bukit per..
cikgu bawa kot belah jalan raya pulak..
bayangkanlah dah lah kawasan tu lori dah lah besr2..
lori lalu tepi saya betapa saya rasa kereta kancil nak terbang ja...betapa besarnya lori tu..
takut bawa kot jalan raya...kereta,bas,lori banyak...
nasib lah kereta x mati time kat jalan raya..tidak haru jadinya..
kereta bukan kira tengah belajar ka per..
ikut dan ja dengan bawa laju per x hiraukan orang tengah belajar kereta....
hai dugaan betullah nak dapatkan lesen kereta pun...
tapi apa2 pun dah alang2 amik lesen kereta perhabiskan je lah..
malas nak pikir dah pas nie...nanti senang lah dah kerja per senang lah nak bawa kereta per..
x yah nak bergantung harap kat orang dah...
tapi mak ayah janji akan belikan kereta selepas dapat lesen p..tapi kesian plak kata ayah gan mak..
dah lah nak pakai duit bnyak plak nak beli kereta pa..cukuplah setakat pemberian motor tu..
nak beli kereta kena tunggu kerja pa semua dululah aslkan saya x mau guna duit mak ayah..
saya kesiankan mereka..cukup2lah mereka simpan duit tu untuk masa depan mereka nanti...
saya sayang mak ayah..doakan saya semoga berjaya dalam test jpj nanti....:)))


cantik sangat hasil kerja tangan shabt saya :)) thank a lot..

Sungguh cantik hasil kraf tangan mu sahabtku..
sungguh aku terasa sungguh terharu dengan pemberian kraf ini dari mu..
sungguh unik sekali..
walaupun ianya hanyalah biasa shaja nampak di mata orang lain..
tetapi bagiku ianya punya makna yang tersirat di dalamnya..
ini menandakan betapa sayangnya diri mu terhadap diriku..
dalam erti persahabatan...sungguh aku sungguh terharu..
cantik sangat.... tengok ianya memang senang dilihat cara nak buatnya..
tetapi tidak mudah seperti mana mata yang melihatnya..
ia tentu mengambil masa yang agak lama untuk siapkan kraf ini..
dengan jahitan nya yang perlu ikut pada bentuk hurufnya...
bagiku setiap jahitan menandakan betapa sayangnya diri mu kepada diriku..
thank yana...coz sudi buatnya kraf ini untuk aku....
aiman pun suka sangat gan kraf kereta yang berbentuk kereta tu..
sampai ia teruja dengan mengantungkannya ke beg sekolahnya..
tetapi ayah marahnya sebab kata ayah mesti akan hilang...
kawan-kawan kelas pasti akan amik tambahan pula ianya gantung kat beg pulak..
lagilah senang untuk hilang kan.....
sekarang nie aiman dah tanggalkan semula kraf tersebut..aiman simpan di dalam almari..
dia suka sangat yana..dia kata lepas nie wat lagi besar untuk dia..hehehe..macam-macam kan...
lagi sekali thank yana...cantik..cantik....korang tentu tertanya benda pa yang dimaksudkannya kan...
sabar...sabar nanti saya upload gambar nie k...
sungguh cantik tau...erti tanda persahabtan kami berdua...

nie untuk saya..cantik kan???
bukan senang tau nak jahit susah tau...thank yana..i like...

nie pulak untuk aiman...
cantik kan bentuk kereta sesuai tuk kanak2....

kraf ini akan tergantung di handset supaya tidak hilang dan sentiasa ingat kat awak..
<3 <3

lagi sekali terima kasih yana..
cantik sangat...nanti birtday aku wat lagi besor yer....
:))



Sunday, 15 May 2011

~~saya rindu sama eman dan aini~~

Tetiba malam nie,saya teramat merindui dua orang sahabat saya jauh di nun sana..
tengah sibuk siapkan report tergerak hati ini untuk melihat gambar kami bertiga...
apa lagi tinggal lah sekejap kerja nie untuk smentara waktu...
betapa lucunya kami bertiga ketika bergambar macam2 gelagat..
pantang tengok kamera pasti gambar kami turut ada bersama...
ke mana shaja kami pergi pasti bertiga..
pergi kelas sekali,beli makanan sekali ,tinggal kat asrama..
dan study pun sesama...
kami bersama2 time senang gan time susah...
tanpa mereka berdua pasti sudah lama saya berputus asa untuk meneruskan study di sana..
almklumlah x pernah berpisah dengan mak ayah..
sekali dapat kat jitra...nak balik hanya sebulan sekali jer...nasiblah ada dua sahabat nie..
hanya mereka tempat saya meluahkan rasa sedih,rindu masa x balik cuti...
bila time cuti jer,saya akan pergi rumah aini atau rumah ummu...
rasa malu segan sebab rajin g tumpang tidur rumah mereka berdua...
diri ini berasa amat takut berada dalam asrama keseorangan tanpa mereka berdua time cuti2...
mereka berdua tiap2 minggu pasti akan balik rumah..
terasa cemburu pun ada jugak sbnya saya x dapat balik rumah time cuti2..
skarng nie kan mahal tambang bas sekali balik habis hmpir 20 ringgit lebih..
terima kasih banyak2 sahabatku...aku rindu sama kamu berdua...

nie lah dua orang sahabat saya...

saya sayang kamu berdua...

nie sahabat saya eman..terima ksih banyak2 eman...

nie sahabat saya aini...terima kasih banyak2 aini...

lambat lagi nak jumpa hampa dua...hampa mai lah sini sama..
mai tengok keadaan kulim nie asyik duk alor star ja...
rugi tau x mai kulim...kulim la nie dah maju tau..
(perayat suruh hampa mai jugak)
mailah snie sma tidur rumah aku per boleh bawa hampa g bersiar2 kat belah cinie..
asyik aku jer berhijrah ke rumah hampa..hampa kena mai rumah aku jugak tau..mesti mai..
mak aku duk tertanya2 napa lah hampa dua x mai2 lagi...
mai tau jangan risau t aku amik lah hampa kat mana2...
x sesat r skitar kedah lagi x kuar negeri len lagi...
aini kalau hang mai jangan risau aku akan kurung kucing dalam rumah dia..
jangan risau k mai ja...aku tau sebab pa hg x mau mai rumah aku sebab kucing kan...
x pa jangan risau k..kucing aku bek2 ja macam tuan dia jugak..hehehhehe...
ummu nanti bawaklah famili hg singgah rumah aku nie tau..
ala kan bakal kak ipar hg orang kulim jgak...nanti hg leh lah mai rumah aku sedia k...
dekat ja gan rumah bakal kak ipar hg...
aku rindu dengan hampa berdua..baru cuti x smpai lagi 2 bulan dah rindu sangat2..
kita tinggal lagi setahun ja..pas tu nanti dah habis pakat berpisah..
tapi pa2 pun jangan lupakan aku tau..nak khwin kena jemput jangan smpai hampa dua terlupa jmput...
t majuk gan hampa smpai bila2 kot..hehehhehe...
hampa la nie wat pa la noh...wat pa lagi mestlah dah tidur kan...
rindu sama kamooooooooooooo berdua...bye...bye....
gud nite






Saturday, 14 May 2011

~~Jejalan bersama my best friend~~

Perasaan gembira teramat-amat sangat sebab dapat bertemu dengan sahabat saya sejak sekian lamanya x bertemu...rasa begitu gembira sekali dapat meluangkan masa kami berdua bersama2 tanpa orang lain...
rasa macam seperti pasangan kekasih pulak...
kami berdua berjalan ke sini ke sana tanpa ada gangguan dari orang len...
bukan senang nak meluangkan masa bersama-sama..
liyana merangkap kawan bek saya hanya cuti hari jmaat sahaja...
hari len dia bekerja so hari len saya duk rumah saja lah...habiskan report....
hari jumaat minggu depan kita kuar g joging plak tau yana???hehehe...
kita kena capai target untuk kuruskan badan nie balik macam dulu-dulu....

Nak kurus macam nie balik…nanti kita g jogging tau…
J

Tak sabarnya nak g jogging..dah lama x tengok keindahan tasik mengkuang dam..syoknya…

Tak sabarnya nak tunggu hari jumaat nie…
nak g jogging dengan kawan bek saya..
yana set masa tau jumaat nie kta g jogging..

tapi tu lah masalah saya nak kuar ja masti adik nak ikut..
x boleh langsung berenggang..tapi susah lah nak g mana semua nak ikut..
sampai kan selama bercuti 2 bulan nie,adik tidur gan saya lah..

tdak sebelum nie tdur gan mak ayah…
setiap kali saya kuar pasti dia akan ikut,,,
setiap kali saya nak wat kerja pasti akan ikut masuk bilik saya jugak…
bila saya marah dia,ayah marah saya balik katanya dah lama kak tinggal dia…

dia nak manja gan kak lah…adoiii masalah btullah…
camana yana x pa walau camana pun kita tetap akan g jogging..hehehhehehehe..
misi kita harus diteruskan…


Berbalik kepada cerita asal…hahahha terlari dari cerita asal pulak…
jangan marah erk…
kelmarin saya kuar jejalan dengan my best friend pergi tesco taman selasih..

Almaklumlah kat kawasan nie baru nak maju sikit kan..

baru nak da giant,tesco….hai x lama lagi pekan kulim tutuplah..
ya la semua orang pakat serbu g giant dengan tesco ja kedai kecik yang sekitar pekan kulim pasti orang x pi dah…termasuklah saya…J
semalam kami pusing sekitar tesco lah…
jalan-jalan cari barang bahan basah mcm sayur per..
fuhhh betapa murahnya harga sayur di sekitar tesco lah..
lobak 4 biji baru harga 40 sen ja macam x percaya ja…
tapi saya x beli pun tengok ja…
kawan saya jer yang beli…
saya Cuma cari bahan2 macam coklat pa sebab hari selasa mak gan ayah nak wat kenduri skit dengan hari jadi adik yang kecik tu…
dah habis pusing-pusing sekitar tesco kami pergi makan pulak..
kaki x terasa letih pun walaupun duk jalan berapa kali kat kwasan yang sama sekitar tesco..
sebabnya saya dengan kawan saya sambil jalan2 duk sembang itu ini..
tu yang x rasa letih pun..
kawan saya bawa g makan pizza bukan pizza hut..tapi pizza nie lebih sedapp dri pizza yang betul tau…memang sedapppp…nyummm…
harga pula berpatutan…


thank yana coz :-
*belanja aku makan* 
*teman aku jejalan sekitar tesco* 
 *tolong bawa barang aku walaupun raga motor hang full* hehhehehe kalau pancit memang kita duk kat situ lah…
*teman aku g kedai borong beli coklat* ,
*tolong pilihkan coklat yang kanak2 suka makan* hahaha aku kalau boleh smua nak amik coklat2 kat kedai tu..sedap2 belaka….tak boleh tengok coklat langsung…
*tolong tetaskan jahitan kat inner tudung* kalau tidak aku pakai nmpak muka bulat ler…
*tolong ajarkan aku pakai selendang* betapa terpesona nya bila aku pkai selendang hasil tunjuk ajar hg…comellll..nanti kita kuar kita pkai slendang tau…


thank so much yana…I always love u forever….
don’t forget me k…

Sedapp betullah pizza nie yana..memang betul2 sedap…
nanti kita g makan lagi tau…



Sedappp betul pizza nie..



Nie pizza kawan saya…nyummm..

Aksi suap menyuap…romantiknya…

Nie lah giliran saya pulak..coca cola..sedap…

Habis jer makan pizza kami pergi plak kedai borong…
pergi cari coklat untuk dipacking masa hari jadi adik nanti…
kat situ coklat memang murah2 sangat..

Kepada sesiapa yang nak wat perniagaan boleh lah pergi kedai borong tu..
pelbagai jenis coklat ada kat situ..boleh jadi rambang mata lah nak beli coklat…
nasib lah ada kawan saya dialah tolong pilihkan coklat pa yang sesuai tuk kanak2..
kalau ikutkan saya semuanya saya nak beli…

sedap sangat2 tengok coklat banyak2 nie…
dah ler kami pergi nek motor bayangkanlah betapa full nya raga mtor kwan saya..
penuh dengan coklat2 tu nasiblah tayar motor x pancit kan yana..
kalau tak kita suruh uncle kedai tu hantar kita balik rumah lah…hehehehhehe…
habis lah kami shoping2 per yana hantar saya balik rumah…
selepas tu plak yana ajar saya cara2 nak pakai selendang…
yana ajarkan pakai selendang siti nur haliza..

saya mna lah reti pakai selendang…tudung biasa tu boleh lah bergaya dengan macam2 jenis trend…selendang nie nak kena lilit sana lilit sni…pening…tapi sekarang saya dah pandai pakai selendang..
nie berkat kawan bek saya ajarkan saya pkai selendang…

Nie cubaan pertama saya…

Selendang siti nur haliza…tapi saya still nur nabila..
ahakkk…
J

hahahaha tengok pa lah tu…we are twin…

Sama kan muka kami berdua..tiap kami kuar mesti orang Tanya kembar ker???apa lagi kami kata lah kembar seiras..hahaha nakalnya…

saya sayang kamoo sampai bila2…kita tetap best friend forever…
t kahwin saya nak jadi pengapit awak tau…hehehhe…