There was an error in this gadget

Saturday, 14 May 2011

~~Jejalan bersama my best friend~~

Perasaan gembira teramat-amat sangat sebab dapat bertemu dengan sahabat saya sejak sekian lamanya x bertemu...rasa begitu gembira sekali dapat meluangkan masa kami berdua bersama2 tanpa orang lain...
rasa macam seperti pasangan kekasih pulak...
kami berdua berjalan ke sini ke sana tanpa ada gangguan dari orang len...
bukan senang nak meluangkan masa bersama-sama..
liyana merangkap kawan bek saya hanya cuti hari jmaat sahaja...
hari len dia bekerja so hari len saya duk rumah saja lah...habiskan report....
hari jumaat minggu depan kita kuar g joging plak tau yana???hehehe...
kita kena capai target untuk kuruskan badan nie balik macam dulu-dulu....

Nak kurus macam nie balik…nanti kita g jogging tau…
J

Tak sabarnya nak g jogging..dah lama x tengok keindahan tasik mengkuang dam..syoknya…

Tak sabarnya nak tunggu hari jumaat nie…
nak g jogging dengan kawan bek saya..
yana set masa tau jumaat nie kta g jogging..

tapi tu lah masalah saya nak kuar ja masti adik nak ikut..
x boleh langsung berenggang..tapi susah lah nak g mana semua nak ikut..
sampai kan selama bercuti 2 bulan nie,adik tidur gan saya lah..

tdak sebelum nie tdur gan mak ayah…
setiap kali saya kuar pasti dia akan ikut,,,
setiap kali saya nak wat kerja pasti akan ikut masuk bilik saya jugak…
bila saya marah dia,ayah marah saya balik katanya dah lama kak tinggal dia…

dia nak manja gan kak lah…adoiii masalah btullah…
camana yana x pa walau camana pun kita tetap akan g jogging..hehehhehehehe..
misi kita harus diteruskan…


Berbalik kepada cerita asal…hahahha terlari dari cerita asal pulak…
jangan marah erk…
kelmarin saya kuar jejalan dengan my best friend pergi tesco taman selasih..

Almaklumlah kat kawasan nie baru nak maju sikit kan..

baru nak da giant,tesco….hai x lama lagi pekan kulim tutuplah..
ya la semua orang pakat serbu g giant dengan tesco ja kedai kecik yang sekitar pekan kulim pasti orang x pi dah…termasuklah saya…J
semalam kami pusing sekitar tesco lah…
jalan-jalan cari barang bahan basah mcm sayur per..
fuhhh betapa murahnya harga sayur di sekitar tesco lah..
lobak 4 biji baru harga 40 sen ja macam x percaya ja…
tapi saya x beli pun tengok ja…
kawan saya jer yang beli…
saya Cuma cari bahan2 macam coklat pa sebab hari selasa mak gan ayah nak wat kenduri skit dengan hari jadi adik yang kecik tu…
dah habis pusing-pusing sekitar tesco kami pergi makan pulak..
kaki x terasa letih pun walaupun duk jalan berapa kali kat kwasan yang sama sekitar tesco..
sebabnya saya dengan kawan saya sambil jalan2 duk sembang itu ini..
tu yang x rasa letih pun..
kawan saya bawa g makan pizza bukan pizza hut..tapi pizza nie lebih sedapp dri pizza yang betul tau…memang sedapppp…nyummm…
harga pula berpatutan…


thank yana coz :-
*belanja aku makan* 
*teman aku jejalan sekitar tesco* 
 *tolong bawa barang aku walaupun raga motor hang full* hehhehehe kalau pancit memang kita duk kat situ lah…
*teman aku g kedai borong beli coklat* ,
*tolong pilihkan coklat yang kanak2 suka makan* hahaha aku kalau boleh smua nak amik coklat2 kat kedai tu..sedap2 belaka….tak boleh tengok coklat langsung…
*tolong tetaskan jahitan kat inner tudung* kalau tidak aku pakai nmpak muka bulat ler…
*tolong ajarkan aku pakai selendang* betapa terpesona nya bila aku pkai selendang hasil tunjuk ajar hg…comellll..nanti kita kuar kita pkai slendang tau…


thank so much yana…I always love u forever….
don’t forget me k…

Sedapp betullah pizza nie yana..memang betul2 sedap…
nanti kita g makan lagi tau…



Sedappp betul pizza nie..



Nie pizza kawan saya…nyummm..

Aksi suap menyuap…romantiknya…

Nie lah giliran saya pulak..coca cola..sedap…

Habis jer makan pizza kami pergi plak kedai borong…
pergi cari coklat untuk dipacking masa hari jadi adik nanti…
kat situ coklat memang murah2 sangat..

Kepada sesiapa yang nak wat perniagaan boleh lah pergi kedai borong tu..
pelbagai jenis coklat ada kat situ..boleh jadi rambang mata lah nak beli coklat…
nasib lah ada kawan saya dialah tolong pilihkan coklat pa yang sesuai tuk kanak2..
kalau ikutkan saya semuanya saya nak beli…

sedap sangat2 tengok coklat banyak2 nie…
dah ler kami pergi nek motor bayangkanlah betapa full nya raga mtor kwan saya..
penuh dengan coklat2 tu nasiblah tayar motor x pancit kan yana..
kalau tak kita suruh uncle kedai tu hantar kita balik rumah lah…hehehehhehe…
habis lah kami shoping2 per yana hantar saya balik rumah…
selepas tu plak yana ajar saya cara2 nak pakai selendang…
yana ajarkan pakai selendang siti nur haliza..

saya mna lah reti pakai selendang…tudung biasa tu boleh lah bergaya dengan macam2 jenis trend…selendang nie nak kena lilit sana lilit sni…pening…tapi sekarang saya dah pandai pakai selendang..
nie berkat kawan bek saya ajarkan saya pkai selendang…

Nie cubaan pertama saya…

Selendang siti nur haliza…tapi saya still nur nabila..
ahakkk…
J

hahahaha tengok pa lah tu…we are twin…

Sama kan muka kami berdua..tiap kami kuar mesti orang Tanya kembar ker???apa lagi kami kata lah kembar seiras..hahaha nakalnya…

saya sayang kamoo sampai bila2…kita tetap best friend forever…
t kahwin saya nak jadi pengapit awak tau…hehehhe…

2 comments:

  1. saya sayang kamooo muaaahhhhx2

    ReplyDelete
  2. saya sayang kamoo triple.....muahhhhhhh....

    ReplyDelete